6 prachtige en verbazingwekkende natuurtochten in Wakatobi

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Wakatobi is een van de vele mooie gebieden in Indonesië. Dit district in de provincie Zuidoost-Sulawesi staat bekend om zijn toeristische attracties. Wakatobi Regency is een district dat bestaat uit een groep prachtige eilanden. Ze hebben onderwateromstandigheden die niet in woorden kunnen worden uitgedrukt. Dit wordt ook uitgedrukt door iedereen die met eigen ogen heeft gezien hoe mooi de onderwaterwereld in Wakatobi.

Niet alleen dat, de wijk Wakatobi staat ook bekend onder de slogan “A Real Underwater Heaven at the Center of the World’s Coral Triangle”. Deze slogan is echt een magneet voor duikers van over de hele wereld. Dit is het bewijs dat Indonesië inderdaad gezegend is met een overvloed aan natuurlijke rijkdom.

De totale oppervlakte van Wakatobi National Park zelf is 1,39 miljoen hectare en maakt het gebied in de wereldkoraaldriehoek. Geen wonder of dit Wakatobi een bestemming of een lange vakantiebestemming maakt. Niet weinigen die ervoor kiezen om op verschillende plaatsen in Wakatobi van vakantie te genieten, zowel van natuurlijk toerisme als van kunsttoerisme.

1. Kontamale-grot

Voor wie graag in de natuur of liever in een grot reist, is een bezoek aan dit toeristengebied verplicht. In de Kontamale-grot stroomt grondwater. Veel mensen vermelden zelfs dat dit gebied Goa Telaga wordt genoemd. Dit komt omdat het water aan de monding van de grot eruitziet als een meer.

De aanwezigheid van water aan de rand van deze grot zorgt ervoor dat lokale bewoners het gaan gebruiken als een bron van water voor hun dagelijkse behoeften. De stroom zelf ziet er nooit troebel uit, maar is altijd helder en schoon. Er is een mythe die zegt dat als iemand hier een bad neemt, het gemakkelijk zal zijn om een ​​partner te krijgen. Niet alleen dat, in de lucht heeft de grot zelf prachtige stalagmieten.

2. Tomia-eiland

Van Wakatobi is bekend dat het buitengewone natuurlijke omstandigheden heeft. Bezoekers kunnen dit ook krijgen als ze naar Tomia Island komen. Het mooiste eiland in Wakatobi, bezoekers kunnen het prachtige natuurlijke landschap van het vasteland zien. Evenzo met de charme van de verbazingwekkende onderwaterwereld, waar verschillende mariene biota leven.

Tomia Island biedt een panoramisch uitzicht vanaf de Peak of Heaven. Een beste plek om de zonsondergang in Wakatobi te kunnen zien. Niet alleen natuurlijke schoonheid wordt gepresenteerd, maar Tomia Island wordt ook bewoond door bewoners met wijsheid, cultureel erfgoed en verbazingwekkende culinaire hoogstandjes.

Daarnaast kunnen bezoekers ook kijken naar het traditionele Safar-feest voorafgaand aan de Ramadan en de Bose-bose-traditie. Dit is een activiteit om een ​​boot gevuld met verschillende traditionele gerechten te versieren. Deze boot wordt rond het strand geparadeerd van Patipelong Pier naar Tribal Pier naar One Mobaa Strait.

Tomia Island ligt in de Wakatobi-archipel. Het duurt ongeveer 4 uur om te reizen van de hoofdstad van Wakatobi Regency, die kan worden bereikt met een houten boot vanuit de stad Bau-Bau.

3. Top van de hemel

Toeristische attracties die u kunt kiezen terwijl u in dit gebied bent, is Puncak Kahyangan. Als je de naam van de piek hoort, kun je je natuurlijk al voorstellen hoe de vorm en schoonheid het biedt. Net als in dit gebied is Puncak Kahyangan een zeer populaire en favoriete toeristische bestemming geworden. Dit komt omdat de omgeving een zeer mooi panorama biedt.

Het gebied, dat zich op Tomia Island bevindt, is eigenlijk een grasheuvel met een spectaculair uitzicht op Wakatobi. Je kunt de schoonheid van bovenaf zien. Daarnaast is dit gebied een favoriete plek om te genieten van de zonsondergang en zonsopgang. U kunt zelfs ‘s nachts getuige zijn van het uitzicht op de sterrenhemel.

4. Toliamba-piek

Heb je ooit gehoord van Toliamba Peak? Dit is de beste plek om te genieten van een ontspannende tijd en een prachtig natuurlandschap. Deze prachtige piek ligt niet ver van de stad Wangi-Wangi, precies in Wanci Village, Wangi-Wangi District. Er zijn groene bomen en een uitzicht op de zee dat zo adembenemend is. Deze plek is inderdaad in staat om rust te bieden als je alleen wilt zijn. Bezoekers kunnen voelen hoe romantisch de sfeer bij Puncak Toliamba is.

Wonderful Indonesia

5. Sombanomeer

Wil je de schoonheid van een meer in het midden van een mangrovebos zien? Wanneer je in Wakatobi bent, moet je naar Lake Sambono komen. In dit toeristische gebied wordt een meer gevormd vanwege het mangrovebosgebied van het eiland Kaledupa. Dit meer heeft zijn eigen uniekheid, namelijk het water is zeer helder en schoon, zodat je rode garnalen aan de oppervlakte kunt zien.

6. Liya Village-logo

Reizen is niet alleen genieten van de stranden en heuvels, maar we kunnen ook dorpen bezoeken die nog steeds de lokale gebruiken en cultuur behouden. Dit traditionele dorp Liya Logo heeft een andere schoonheid. Er is een fort waarvan wordt gezegd dat het getuige is van de geschiedenis van het Sultanaat van Buton in het land Wakatobi. Zelfs uniek is de ligging van dit fort in de heuvels die het dorp Liya Logo omringen. In deze plaats zijn er ook andere overblijfselen van het Liya-koninkrijk, zoals Lafa, de oude moskee, Baruga en een schat aan lokale cultuur.

De locatie van Liya Logo Village ligt in het subdistrict Wangi-Wangi. Veel inwoners kennen de naam van dit mooie dorp dus het zal niet zo moeilijk zijn om het dorp te vinden.

Waar wacht je op? Laten we meteen je bezoek aan Wakatobi plannen. Voor aanvullende informatie over Wakatobi, kunt u deze vinden op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *