5 spannende duikplekken in Bunaken

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Bunaken National Park is een van de favoriete natuurlijke attracties in Noord-Sulawesi, precies voor de kust van de stad Manado. Deze toeristische plek die uit verschillende eilanden bestaat, heeft geweldige onderwatergezichten met verschillende natuurlijke koraalriffen. Het is dus geen wonder dat Bunaken zijn eigen charme heeft, er komen zoveel toeristen om te reizen.

Nou, voor degenen onder jullie die beweren fans te zijn van duiken en snorkelen, dan zou je de volgende vijf duikpunten in Bunaken moeten kennen.

1. Manadotua-eiland

Manadotua Island is een van de grote eilanden in Bunaken, precies gelegen in het meest westelijke gebied met een oppervlakte van 1.056 vierkante kilometer. Ook dit eiland is uniek, waar zich een vulkaan in het midden van het eiland bevindt en er een ongerept mangrovebos is.

Dit eiland is ook een van de duik- en snorkelplekken in Bunaken met een zeer mooie natuurlijke omgeving. Bovendien zijn de omringende wateren ook erg helder, zodat bezoekers verschillende soorten koraalriffen en koel zeeleven kunnen zien.

2. Siladen-eiland

Siladen Island is een van de beste duik- en snorkelpunten in Bunaken, dat in het meest oostelijke deel en niet ver van het vasteland ligt. Niet alleen dat, de faciliteiten op dit eiland zijn ook compleet met een verscheidenheid aan vrij complete herbergen en stranden met prachtig wit zand.

Als duik- en snorkelplek biedt dit eiland natuurlijk een cool onderwatergezicht, met kleurrijke koraalriffen en koralen. Daarnaast kun je ook interactie hebben met zeewatervissen in hun natuurlijke habitat.

3. Fukui-punt

Dan is er Fukui Point, een onderwaterduikplek voor de kust van het eiland Bunaken, recht naar het zuidwesten. De naam Fukui is ontleend aan een instructeur uit Japan die dit duikpunt met een verscheidenheid aan interessant zeeleven ontdekte.

Fukui Point is een van de duikplekken geworden met verschillende soorten koraalriffen met verschillende soorten koraal die geweldig en ongerept zijn. Daarnaast vind je er ook grote vissen, zoals Napoleon Wrasse, Macolor niger en vele anderen.

4. Tanjung Parigic

De volgende is Tanjung Parigi, dat zich uitstrekt tot het noorden van het eiland Bunaken, dat zijn naam ontleent aan het plaatselijke dorp. Het gebied rond deze plek is ook nog vrij natuurlijk. En door de ligging op Bunaken Island heeft het zeker voldoende faciliteiten met stijlvolle resorts.

Wat het onderwaterlandschap betreft, wordt deze plek ten zeerste aanbevolen omdat bezoekers prachtige koralen kunnen zien, zoals gorgonen, vatspons en zwart koraal.

Wonderful Indonesia

5. Lekuan

Ten slotte is er Lekuan, gelegen in het zuiden van het eiland Bunaken, dat ook een favoriet duikpunt is in Bunaken. Deze plek heeft ook drie duikpunten die dicht bij elkaar liggen en hun eigen uniekheid hebben.

Net als andere duikplekken, presenteert Lekuan ook een verscheidenheid aan charmante kleurrijke koraalriffen die worden bewoond door een verscheidenheid aan tamme zeedieren. Zodat bezoekers ook kunnen communiceren met verschillende dieren, waaronder schildpadden die in dit watergebied leven.

Dat was dus een rij van vijf duik- en snorkelplekken in Bunaken National Park met echt coole onderwatergezichten. Voor jullie duikfans, haast u op en bezoek hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *