4 Spannende plaatsen om te bezoeken op Wakatobi Island

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Heb je je ooit verveeld en gedroomd om even te willen ‘ontsnappen’ aan de vooruitgang van de moderne technologie, vergezeld van heldere zeeën en blauwe luchten? Dan moet je een bezoek brengen aan Wakatobi Island dat ten zuidoosten van Sulawesi ligt, precies in het midden van de Banda Zee, Wangi-Wangi Island, Kaledupa, Tomia en Binongko (WaKaToBi). Wakatobi is een paradijs voor duikliefhebbers en heeft een van de mooiste koraalriffen van Indonesië.

Echter, Wakatobi is niet zomaar een duikbestemming omdat je er nog kunt genieten van de rijke natuur, cultuur en vriendelijkheid van de mensen daar. Van verschillende traditionele dorpjes, oude overblijfselen tot ongerepte bossen zijn er te vinden. Benieuwd waar? Kom op, bekijk de interessante plekken op Wakatobi Island die je kunt bezoeken!

Nationaal park Wakatobi

Dit paradijs voor duikliefhebbers heeft 750 van de in totaal 850 koraalsoorten ter wereld. Het is niet verwonderlijk dat zeetoerisme een belangrijke toeristische activiteit is geworden in het Wakatobi Archipelago National Park. Niet alleen clusters van koraal en verschillende soorten vissen vullen de onderwaterwereld, maar Wakatobi Island heeft ook trouwe ‘gasten’ die de wateren daar tot hun speeltuin maken, namelijk potvissen.

Kuddes van deze dieren beginnen meestal te worden gezien in november, wanneer de wateren van Wakatobi warmer zijn dan de zeeën in andere delen van de wereld. Daarnaast vind je er ook mantaroggen die alleen in tropische wateren voorkomen. Omgeven door een 600 km lang strand, heeft deze natuurlijke toeristische plek op het eiland Wakatobi een groot potentieel als het voortbestaan ​​wordt gehandhaafd.

Grotmeer op het eiland Wangi-Wangi

Naast geweldig zeetoerisme heeft Wakatobi Island ook een reeks grotten die niet minder boeiend zijn. Het grotmeer op een van de kleine eilanden genaamd Wangi-Wangi biedt zijn eigen charme met helder en schoon water. Enkele van de beroemde grotmeren zijn Air Gua Kontamale en Air Cave Tee Kosapi. Beide plaatsen zijn bereikbaar met de auto of motor op ongeveer 15 minuten van het centrum van Wanci, subdistrict Wangi-Wangi.

Hoewel deze grot eigendom is van de lokale overheid, gebruiken bewoners het water vaak als waterbron. Voor degenen onder u die van avontuur houden, kunt u de uitgestrektheid van deze grot verkennen, waar bronnen, stalagmieten en stalactieten de muren van de grot sieren. Waar wacht je op? Kom op, bezoek een reeks grotmeren op Wakatobi Island!

Nationaal park Aopa Watumohai Swamp

Voor degenen onder u die van avontuur op het land houden, kunt u een bezoek brengen aan Rawa Aopa Watumohai National Park op Wakatobi Island. Het gebied met een oppervlakte van 1.050 vierkante kilometer is gevuld met een verscheidenheid aan vegetatie, van savanne tot mangrovebos. Als je er tijdens het regenseizoen komt, dan zie je de groene uitgestrektheid van de savanne met de achtergrond van Mount Watumohai.

Voor de liefhebbers van kamperen en nachtfoto’s, kun je het uitzicht van de tent op de top van de heuvels vastleggen met de uitgestrekte sterren aan de hemel als achtergrond. Je kunt er ook verschillende soorten vogels vinden, zoals adelaars, maleo’s en kleine geelkuifkaketoes. Het verkennen van deze plek kan ook met een snelle trailfiets door uitdagende paden en heuvels.

Wonderful Indonesia

Moramo Falls

Deze waterval heeft een hoogte van ongeveer 100 meter in de vorm van een getrapte waterval, met meer dan 7 hoofdniveaus en 60 kleine niveaus. U kunt genieten en zwemmen in enkele van de natuurlijke zwembaden die zijn gebaseerd op granieten rotsen. Het landschap voelt ook specialer aan met regenboogkleuren die voortkomen uit het schuim van de waterstroom.

Daarnaast maakt het kalksteengebied daar de stenen muren ook niet glad omdat het moeilijk is voor mos om te groeien, dus je kunt het beklimmen. Natuurtoerisme op Wakatobi Island is niet alleen een van de mooiste watervallen van Indonesië, maar ook een gebied met het grootste marmergehalte ter wereld. Interessant toch?

 

Dus, wanneer ga je op vakantie naar Wakatobi? Zorg ervoor dat je volledige informatie hebt voordat je daar op vakantie gaat, ja. Voor meer informatie, over toerisme in Wakatobi kunt u de website van Wonderful Indonesia bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *